Dansk design – sådan nailer du det

Der er vidst ingen tvivl om at dansk design er pejlemærket på kvalitetshåndværk verdenen over. Uanset hvor man kigger hen i verdenen er der gode chancer for at du kan finde et eller andet stykke dansk design – og det kan da også noget.

Dansk design er håndværk, minimalisme og massere af træ. Stilen har også gjort at de fleste har nemt ved at indkorporere et stykke med dansk møbelkunst i deres hjem uden at det skiller sig ud – hvilket gør det perfekt til alt fra venteværelset til stuen. 

Hvis du går og har en lille dekoratør i maven og leder lidt efter inspiration til den næste hjemmeoptimering, så kan du finde et par gode eksempler på dansk design herunder:

Planter – har du dem?

Selvom planter ikke altid har været en tydelig del af den danske minimalisme, så er der de seneste år kommet utrolig stor fokus på at bedre indeklimaet, hvilket selvfølgelig har smittet af på design og dekorering. 

Kombinerer du eksempelvis en dansk designsofa med et par planter har du allerede halvdelen af opskriften på et boheme hjem lige der – noget der også er på vej ind i designverdenen. 

Boheme udtrykker dette hyggelige og lette udtryk der ofte er præget af planter, farveige skåle og andet sødt nips rundt omkring i hjemmet. Boheme blev gjort stort igennem internettet (bloggere) og er nu at finde i alle store byer rundt omkring i verdenen – specielt i Danmark, hvor dansk design jo passer som hånd i handske med stilen.

Har du ting du ikke bruger?

Hvis du har ting du ikke bruger til at stå fremme i hjemmet (som ikke er nips eller dekoration), så skil dig af med det. Der er få ting der ikke skriger dansk designet hjem som at have ting og habengut over det hele – det duer bare ikke. 

En af de helt store regler i minimalisme er kun at have ting som du bruger, og det kan for mange af os samlere godt være lidt svært altid at følge med og huske at smide tingene ud vi ikke bruger.

Vægdekorationer 

Her kan du eksempelvis male en hel bagvæg en eller anden pangfarve, få emaljeskilte ude i køkkenet for den mere rustikke stil eller overveje at hænge nogle store billeder i rammer op i stuen. Hvis du skal ud og købe billeder, så søg efter billeder med lys træramme, det vil i sidste ende gøre det nemmere for dig at ramme \’træstilen\’.