Få kærlig hjælp til parforholdet hos en parterapeut

Hvad kan parterapi gøre for et par, der har problemer?

Hvis du står i et parforhold, som er begyndt at knirke, eller måske ligefrem slår revner, kan parterapi være redningen for jeres forhold: 

Ofte kan der opstå problemer i et parforhold, når der f.eks. er dårlig kommunikation og I ikke lykkes med at blive gode venner og løse konflikter på en måde, så begge parter er tilfredse og føler sig set og hørt.

Det kan også være at I er kørt fast mht. sexlivet og har brug for at få inspiration til at løse problematikken?

Parterapeuten Hafdís Æ. Hougaard i Århus kan guide jer på rette vej, på en åben, lyttende og venlig måde: Find hende i Århus

Hvad er fordelene ved parterapi?

Det er blevet almindeligt at gå til terapeut og psykolog i Danmark. De par, der opsøger en parterapeut tidligt i processen, har oftest held med at redde deres forhold og kærligheden til hinanden.

Det er ikke et nederlag at opsøge en parterapeut, derimod viser I ansvarlighed og vilje til at det skal være jer to. Når I investerer i forholdet på den måde, gør I jer selv en tjeneste.

Det er en god ide at handle, før problemerne hober sig op og de sårede følelser er for store. Kontakt gerne en parterapeut inden det er for sent. 

Få hjælp til at ændre jeres mønstre eller få en god afslutning på forholdet

Når man har været sammen i flere år, kan der opstår uheldige vaner i parforholdet, f.eks. mht. dårlig kommunikation, forskel i behov og ønsker. Måske er gnisten forsvundet mellem jer, og I har behov for at lave nogle ændringer, der giver jer tid sammen til at være kærester? 

En parterapeut kan også være en stor hjælp, hvis samtalerne viser, at I begge er enige om at gå fra hinanden. Det videre samarbejde om børnene kan en parterapeut hjælpe med at få defineret i samarbejde med jer. Så overgangen bliver så positiv og smertefri som muligt. Det er ikke alle par, der bør blive sammen, og det er på ingen måde et nederlag at blive skilt. Men samarbejdet bagefter er vigtigt, så børnene ikke kommer i klemme. 

Få hjælp til uløste konflikter

I kan f.eks. have behov for en fordomsfri og åben parterapeut, som guider jer på vej til en sund og kærlig relation, hvis I konstant har skænderier om den samme konflikt. 

Andre problemer kan være uenigheder om det praktiske arbejde i hjemmet, hvordan man hjælper hinanden med børnene, eller hvordan I generelt kommunikerer med hinanden.