Sjove aktiviteter – lige til at tegne eller printe

Efteråret står for døren, og for mange børnefamilier betyder det, at en større del af dagen bliver brugt med hyggelige aktiviter indendørs. Det sætter dog lidt større krav til fantasien – for når eftermiddagene og weekenderne ikke automatisk er fyldt op med strandbesøg og leg i haven, skal I selv til at tænke kreativt, for at finde på noget at få tiden til at gå med.

Kunne du godt bruge lidt inspiration til sjove, hyggelige og anderledes aktiviteter, som du og dine børn kan forlyste jer med? Vi har samlet et par forskellige forslag til sjove aktiviteter, I kan kaste jer over, i denne lille tekst. Og det bedste af det hele: Du behøver ikke meget andet end noget papir og evt. en printer samt diverse almindelige redskaber til at tegne og klippe med.

Hvis I har jeres egen printer til rådighed, så sørg for at tjekke, at der er printerpatroner i printeren. Ellers, så klik ind på for eksempel linket her, hvor du kan købe Brother HL L 3210 CW lasertoner og en lang række andet udstyr til print.

Læs med herunder, for at se nogle af de forskellige aktiviteter, I kan kaste jer over. God fornøjelse!

Dukker af tøjklemmer

I har sikkert en bunke tøjklemmer liggende i skufferne, som ikke bliver brugt – men det gør de snart! Tøjklemmer en nemlig geniale at bruge til at lave talende dukker med. Med en stak papir, noget lim og farver og selvfølgelig en eller flere tøjklemmer, kan I fremstille de sødeste og sjoveste tøjklemme-figurer. Tøjklemmedukkerne laves ved at I tegner et ansigt set fra siden. Hele ansigtet undtagen den nederste del af munden limes fast øverst på klemmen, mens den nederste del af munden sættes fast på den nederste del af klemmen. Så har du pludselig en talende papegøje eller en brølende drage.

Tag et kig på eksempelvis hjemmesiden Moms and Crafters, hvis du gerne vil bruge skabeloner, som kan printes ud. Her finder du også en udførlig vejledning og video.

Nuttede fingerdukker af papir

Fingerdukker er et hit – det er både sjovt at fremstille, men mindst ligeså sjovt at lege med efterfølgende, når du og dit barn har fingrene fulde af sjove, mærkelige og søde fingerdukker. 

I kan selv prøve jer frem og lave jeres egne dukker ud af papir, som kan vikles hele vejen rundt om fingeren. Men hvis I foretrækker at printe skabeloner ud, er der også masser af hjælp at hente på internettet. For eksempel på hjemmesiden Mr. Printables, hvor I kan finde skabeloner til en række forskellige fingerdukker, som I kan printe ud og klippe ud.